12 Mesos, 12 Històries

 Notícies més importants de cada mes de 2017


En 17 van ser duts a terme alguns susesos una mica peculiars, aqui veuran 12 d'aquestes notícies







    1)Gener – La pensión de Obama como expresidente

Mientras el mundo veía a Donald Trump llegar a presidencia de Estados Unidos a principio de 2017, la noticia más leída no fue precisamente su posesión. Todo lo contrario: la popularidad fue para su predecesor, Barack Obama, y la pensión que ahora recibe al convertirse en un jubilado federal, desde ese medio día del viernes 20 de enero. ¿A cuánto asciende la cifra?



    2)Febrer-La resposta de Mèxic a les amenaces de Trump

Mèxic està llest per colpejar els Estats Units on li fa més mal: aquest va ser el títol de la notícia top al febrer. En aquell moment, el país llatinoamericà va trobar una acció concreta per respondre a les amenaces que el president Trump estava proferint en contra –com el mur tan esmentat a la frontera–. I es va tractar d'una estratègia que va tornar al bàsic.


    3)Març-El pollastre enorme i aterridor que existeix de debò

Sí, la imatge d?aquest pollastre sortint d?un galliner és tan impressionant que la primera reacció és pensar que es tracta d?un muntatge. Males notícies. Aquest animal sí que existeix i pertany a una gran raça cultivada als Estats Units, coneguda com a Brahma.




    4)Abril-La “madre de todas las bombas” que lanzó Estados Unidos

Afganistan: allà va anar a parar un explosiu de 10 tones llançat pels Estats Units, que es coneix com “la mare de totes les bombes”. L'objectiu de l'exèrcit nord-americà era ISIS i va ser la primera vegada que aquesta bomba es va fer servir en un camp de batalla.



    5)Maig-L'intent de fugir de l'home que hauria atropellat persones a Times Square
El 18 de maig, un home va envestir presumptament un grup de persones a Times Square, amb el seu vehicle. Una dona va morir i 20 més van resultar ferits. Però aquesta no va ser la història més llegida del mes: van resultar ser, de fet, les imatges que van captar el sospitós intentant fugir del lloc. El fotògraf francès Charles Guerin, que viu a Brooklyn, va començar a disparar amb la càmera sense adonar-se que havia registrat l'home saltant i corrent.


    6)Juny-Els missatges de text que confirmarien un escabrós cas

El cas del jove Conrad Roy III, que es va suïcidar el 2014, va cobrar nous matisos aquest any quan els fiscals van revelar alguns missatges de text de la seva nòvia, que va ser acusada d'haver-lo instat en secret a posar fi a la seva vida. Segons les autoritats, aquestes comunicacions demostren mentre exercia el paper d'una núvia afectuosa havia contribuït al suïcidi.


    7)Juliol-El canvi extrem de Macaulay Culkin: el "pobre angelet"

Les xarxes socials van embogir quan l'actor Macaulay Culkin va reaparèixer amb un nou look i tall de cabells. El jove va sorprendre els seus seguidors, que han fet tota mena de comentaris. L'aparença renovada va incloure un tall de cabells curts, sense barba i menys prima.




    8)Agost-El dia que el sol va desaparèixer

El 21 d'agost va tenir lloc un eclipsi total de sol que va travessar els Estats Units de costa a costa. Per un moment breu, el dia es va convertir en nit. I als nostres lectors els va atrapar la història, així com les coses que havien de saber sobre el fenomen.




    9)Setembre-El minut a minut del pas d'Irma per la Florida

Aquest mes va ser difícil en molts sentits: van passar dos terratrèmols a Mèxic i tres huracans van assotar diversos territoris. La notícia més llegida va ser justament sobre el moment en què el cicló Irma va colpejar la Florida, va arrencar arbres com si fossin fòsfors i va provocar suspensió de l'energia elèctrica en més de 3 milions de llars.


    10)Octubre-L'exercici de matemàtiques que va revolucionar les xarxes socials

Un nen de set anys i l'exercici de matemàtiques que va resoldre malament, segons el professor va ser un tema calent a les xarxes socials. Quan el pare del nen va publicar la foto de l'exercici esmentat molts van estar d'acord amb la resposta del nen... altres amb la posició del mestre. Per què tanta confusió? Pel que sembla va ser un problema de redacció en què fins i tot la Reial Acadèmia de la Llengua va intervenir.


    11)Novembre-Les esquinçadores imatges dels familiars dels que anaven al submarí argentí desaparegut

L'any és a punt d'acabar-se i les poques pistes sobre el parador del submarí desaparegut ARA San Juan no lliuren cap certesa. La nau es va perdre sense rastre el 15 de novembre, amb 44 tripulants a bord. I van ser els seus familiars els que van protagonitzar la història més llegida d'aquest mes, ja que amb les seves reaccions davant del cas en van commoure molts.


    12)Desembre – Compte amb els anticonceptius i el càncer de mama

Un estudi va revelar que els anticonceptius poden augmentar el risc de càncer de mama en una dona fins a un 38%, depenent del temps que porti utilitzant-los. I el risc està associat a tots els mètodes hormonals, com ara la píndola, les injeccions i els dispositius intrauterins.


   







Comentarios

  1. Havies d'escollir un dia de cada mes però no del mateix any sino de diferents anys

    ResponderEliminar

Publicar un comentario